Haibike bij Barracuda, een presentatie

Published on 2018-03-19

Haibike is al 20 jaar een drijvende kracht in de e-bike sector. Het merk werd in 1995 opgericht door een gepassioneerde familie en kende in 2010 de grootste wending in zijn geschiedenis: de lancering van de Haibike eQ XDURO, voorvader van de huidige e-MTB!

De fiets kent onmiddellijk succes dankzij de ongeziene mix van rijcomfort, dynamiek en polyvalentie en blijkt uiteindelijk een echte mijlpaal in de ontwikkeling van de elektrische mountainbike. Het concept van de omgekeerde motor die door het merk werd ontwikkeld en de unieke vormgeving zullen door de concurrentie talloze keren gekopieerd worden. De vraag is zodanig groter dan de productie dat de XDURO's erg snel uitgeput raken.

 

In de rol van pionier is Haibike met name de eerste fabrikant die het "gravity casting" proces gebruikt. Deze technologie afkomstig uit de motorwereld maakt het mogelijk om complexe componenten en onderdelen te produceren die tegelijk bijzonder stevig en licht zijn, wat voor een e-MTB uiteraard bijzonder nuttig is!

 

Ondanks de stevige groei blijft het merk op alle vlakken innoveren: onder andere op het gebied van elektrische enduro bikes biedt het XDURO gamma modellen met een specifieke en sportieve geometrie en veerweg tot 180 mm die de zwaarste terreinen aankunnen. Deze fietsen zijn uitgerust met Yamaha PW-X en Bosch Performance CX motoren en bieden verschillende uitrustingsniveau's.

 

Haibike's huidige "ePorformance" gamma wordt in 2 categorieën verdeeld: 

 

- De SDuro collectie brengt innoverende ePerformance fietsen binnen ieders bereik. De modellen in verschillende prijscategorieën bieden comfort, kwaliteit en ongeëvenaarde prestaties. Voor 2018 zitten in dit gamma nu ook bikes met meer veerweg zoals de FullSeven LT, een elektrische trailbike met 150 mm veerweg, beschikbaar met verschillende afmontages. 

De bekende FullSeven en FullNine modellen laten u de keuze tussen de wendbaarheid van 27.5" wielen en het comfort van de grotere 29" wielen, afhankelijk van het terrein en uw voorkeur. 

Het SDuro gamma omvat ook één van de ruimste en meest veelzijdige collectie hardtails op de markt.

 

- Het XDuro gamma is dan weer de absolute maatstaf voor innovatie, design, prestatie en betrouwbaarheid. Deze collectie werd voor 2018 volledig herzien en biedt nu nog meer innovatie dan voordien. Met o.a. de volledig geïntegreerde batterijen en de befaamde Yamaha PW-X motor staat XDuro voor de meest extreme, vooruitstrevende, moderne en krachtige e-MTB's die op dit moment beschikbaar zijn.

 

Hoe dan ook, al wie op zoek is naar een nieuwe manier om het mountainbiken te ontdekken zal bij Haibike gegarandeerd de gedroomde e-MTB vinden!

Posted on Nieuws