Kalkhoff, "Made in Germany" onder de loep bij Barracuda

Published on 2018-04-11

Kalkhoff is al meer dan 90 jaar present op de fietsmarkt en al decennia een referentie in hoogwaardige stadsfietsen! Recent heeft het merk zich verder geprofileerd als expert in elektrische stadsfietsen.

Het merk werd in 1919 door Heinrich Kalkhoff opgericht. De jonge postbode was de slechte kwaliteit van zijn dienstfiets beu en besloot zijn eigen tweewieler te bouwen. Kalkhoff is tegenwoordig eigendom van het prestigieuze Derby Cycle Holding GmbH, de grootste fietsbouwer in Duitsland en n° 3 in Europa.

Tot de dag van vandaag maakt Kalkhoff er een punt van om alle fietsen in de oorspronkelijke fabriek in Duistland te produceren. Het label "Made in Germany" zorgt samen met het innoverende design en het oog voor kwaliteit voor de zeer terechte reputatie van het merk.

In harde cijfers staat Kalkhoff voor meer dan 500.000 geproduceerde fietsen (zowel elektrisch als traditioneel) per jaar, een team van 700 personen die 5 dagen op 7 simultaan op 10 assemblagelijnen werken! 

Met een Kalkhoff bent u ook verzekerd van een fiets die aan de meest strikte veiligheidsnormen voldoet dankzij een intern testcentrum en zeer strikte kwaliteitscontrole. Niet alleen het frame, maar alle componenten, van de vork tot de stuurpen, van het zadel tot de pedalen, zelfs de band/velg combinatie worden minutieus gecontroleerd. Alleen zo kunnen een optimale werking en kwaliteit worden gegarandeerd. 

Op het gebied van de motorisatie heeft Kalkhoff bovendien een gedurfde keuze gemaakt: er is voor gekozen om niet enkel met marktleider Bosch te werken, maar ook om een lijn met de volledig zelf ontworpen "Impulse" centrale motor te ontwikkelen. Hierdoor kan een perfecte integratie van alle motorcomponenten in de fiets bereikt worden.

Ontdek nu alle Kalkhoff modellen in onze winkels te Waver en Sint-Genesius-Rode.

Posted on Nieuws