Alles wat u moet weten over de Shimano Steps E8000-serie MTB motor

Published on 2018-03-22

We hebben het al vaak gehad over de verschillende Bosch motoren die op tal van modellen uit ons gamma te vinden zijn. Het valt echter op dat meer en meer fabrikanten er ook voor kiezen om met de Shimano Steps E8000 motor in zee te gaan. Bij onze merken zijn het onder meer BMC en Scott die de motor van de Japanse fabrikant op hun bikes hebben gemonteerd.

Shimano is één van 's werelds belangrijkste spelers in de fietsbranche. Hoewel ze op het gebied van e-bikes misschien niet meteen een voortrekkersrol hebben gespeeld in de voorbije jaren, is hun legendarische betrouwbaarheid en kwaliteit op deze E8000 motor met 70 Nm koppel ook absoluut van de partij. 
Shimano heeft er bij het ontwerpen van hun aandrijving en elektronisch schakelsysteem voor willen zorgen dat fabrikanten e-MTB's kunnen ontwikkelen die even natuurlijk aanvoelen als een traditionele MTB. 

Wat zijn hiervan de belangrijkste kenmerken?

- Eén van de lichtste motoren op de markt met slechts 2,8 kg
- Hoog koppel en vermogen met 70 Nm en 250 W
- Smalle "Q-Factor" (breedte tussen de 2 pedalen) van 177 mm, identiek aan het huidige standaard XT crankstel voor een betere ergonomie en efficiëntie
- De afmetingen van de motor maken het mogelijk om de geometrie van de e-Bike quasi identiek aan een traditionele MTB te maken
- Aanpassing van de ondersteuningsparameters aan uw persoonlijke voorkeur dankzij de E-Tube Project app
- Lithium-Ion batterij met grote capaciteit van 504 Wh
- Ondersteuning tot 100 km op één batterijlading
- 1000 laadcycli zonder verlies van capaciteit

Kom gauw deze motor in één van onze winkels testen!

Ontdek hier alle modellen met Shimano motor uit onze collectie.

Posted on Nieuws