Kom alles te weten over de Bosch motoren!

Published on 2018-06-13

Als e-bike expert is het onze taak om u te begeleiden naar de fiets die het best bij u past. Met een heldere en volledige uitleg over de verschillende aspecten van de elektrische fiets begrijpt u beter welke parameters belangrijk zijn voor uw gebruik en zal u dus een meer doordachte keuze kunnen maken. Aangezien een groot deel van onze fietsen uitgerust zijn met een Bosch motor, zetten we graag de verschillende mogelijkheden van de Duitse fabrikant op een rij. In hoofdzaak biedt Bosch 4 verschillende motoren, met als wezenlijk verschil het koppel dat de motoren kunnen leveren. Dit gaat van 40 Nm voor de Active Line tot 75 Nm voor de Performance CX. Met uitzondering van de Performance Line Speed motor (met een ondersteuning tot 45 km/u voor speed pedelecs) die tot 350 Watt vermogen kan leveren, hebben alle Bosch motoren 250 W vermogen. Interessante informatie op papier, maar wat levert dit in werkelijkheid op? Het koppel (moment) van een motor wordt uitgedrukt in newtonmeter (Nm) en is in werkelijkheid de kracht die de motor kan ontwikkelen. Concreet gesproken zorgt meer koppel op een elektrische fiets voor meer reactiviteit en acceleratievermogen. Met andere woorden kan u dankzij een motor met meer koppel vlotter versnellen en geeft de fiets over het algemeen een meer levendige indruk. De keuze van de motor zal dus afhangen van het gebruik dat u voor ogen heeft, maar in elk geval is de Bosch kwaliteit op alle niveau's steeds present!

De nieuwe Active Line motor is de aandrijving voor iedereen die een lichte en elegante uitstraling wenst. Dankzij de compacte afmetingen kan de Drive Unit optimaal in het fietsframe worden geïntegreerd. Het geringere gewicht en lage zwaartepunt zorgen voor veilig bedieningsgemak. Zonder storende bijgeluiden beleeft u puur rijplezier – harmonisch ondersteund tot 25 km/u. Iedereen die graag wat sneller onderweg is, profiteert van de minimale trapweerstand boven 25 km/h.

De nieuwe veelzijdige Active Line Plus is de optimale metgezel wanneer u nieuwe plaatsen wilt ontdekken en ook buiten de stadsgrenzen uitstapjes op uw eBike wilt maken. De stille, kleine, slechts 3,2 kg wegende, en toch krachtige drive unit levert een harmonieus-dynamische versnelling tot 25 km/h. Het lage gewicht en de gereduceerde grootte zorgen voor een verbeterd bedieningsgemak in alle rijsituaties.

Ongeacht of het gaat om trekking, all-mountain of als forens: De sportieve Performance Line biedt ambitieuze eBikers de perfecte aandrijving. Het nauwkeurig uitgebalanceerde, krachtige systeem met een maximaal draaimoment van 63 Nm maakt van de eBiker een ontdekker en avonturier en stelt op ieder moment de gewenste power ter beschikking. Verheug u op nog meer fietsplezier – tot 25 km/h met de Drive Unit Performance Cruise of tot 45 km/h met de variant Speed.

De Performance Line CX is met een maximaal draaimoment van 75 Nm de krachtige aandrijving voor ambitieuze en veeleisende eBikers. In de eMTB-modus krijgt u altijd het benodigde vermogen – van Tour tot Turbo. Tot 300% perfect gedoseerde ondersteuning, ongelooflijke dynamiek en een unieke grip ondersteunen u – samen met een verbeterd startrijgedrag – optimaal in elk terrein. De progressieve motorondersteuning past zich automatisch aan de individuele rijstijl aan. Overschakelen naar een andere ondersteuningsmodus is niet nodig. Zo kunt u zich volledig op de trail concentreren.

www.bosch-ebike.com/nl/

Posted on Nieuws